در رپرتاژ آگهی تعداد بازدید 953

رپورتاژ خبری : بازار خوراکی های استانبول و گرجستان


بازار خوراکی های استانبول

بازار ادوی

 

بازار ادویه استانبول، سرزمین عطر و بو که به بازار مصری‌ها هم معروف است چون مصری‌ها ادویه‌‌هایشان را اینجا می‌فروختند. در این بازار استانبول، امروزه سبزی‌های معطر، میوه‌های خشک و آجیل، انواع روغن، شیرینی‌های مختلف، چای و کالاهای دیگر هم به جای ادویه‌جات فروخته می‌شود. شاید تنوع بی‌نظیر ادویه‌ها، فلفل‌های جورواجور، دارچین و چای‌های رنگی وسوسه‌تان کند که مشتی از هر کدام بخرید اما حواستان باشد که بعضی‌هایشان خیلی گران‌قیمت و کمیاب هستند. البته بازار ادویه استانبول کلا به گرانی معروف است و به نوعی انگار باید پول لذتی که از حضور در آنجا می‌برید را هم بپردازید.  

همچنین برای دریافت قیمتهای تور استانبول می توانید از سایت سفر باتو دیدن کنید.

شنبه بازار بشیکتاش

 

شنبه بازار بشیکتاش، درست کنار ایستگاه متروی بشیکتاش، محلی برای فروش کارهای دستی هنرمندان ترک است؛ در این بازار از بدلیجات رنگارنگ تا روتختی‌های کار شده را می‌توانید با بهترین قیمت‌ها پیدا کنید. دست‌فروش‌های شهر استانبول و حومه شهر، هر شنبه از شش صبح تا غروب، اینجا می‌آیند تا کالاهایشان را بفروشند. البته شنبه بازار استانبول بیشتر برای لباس‌هایش معروف است، پس اگر به دنبال لباس‌های ارزان‌تری نسبت به سایر مراکز خرید استانبول هستید و البته هیاهوی دست‌فروش‌های خیابانی را هم دوست دارید، سری به این بازار سنتی بزنید. اغذیه‌فروش‌هایش هم خوراکی‌های خوشمزه‌ای دارند. غیر از مترو، از میدان تقسیم با اتوبوس هم می‌توانید به بشیکتاش برسید.

چهارشنبه بازار فاتح

 

چهارشنبه بازار فاتح استانبول،‌ در نزدیکی ایستگاه تراموای فاتح، محل خوبی برای خریدهای کلی‌تر است. بزرگترین بازار سنتی استانبول با دو‌ تا سه هزار تا فروشنده، بساطی و دست‌فروش که توی بخش آسیایی شهر واقع شده و در ۷ خیابان اصلی و ۱۷ خیابان فرعی منطقه، از صبح زود تا ۹ شب بر پاست. بسیاری از اهالی استانبول، مایحتاج خود از انواع خوراکی تا پوشاک و لوازم خانگی را از اینجا تهیه می‌کنند. اجناس این بازار با قیمت‌های مناسبی فروخته می‌شوند که معمولا در جاهای دیگر پیدا نمی‌کنید. از سلطان‌احمد یا بی‌اغلو با تاکسی می‌توانید به اینجا برسید.

جمعه بازار استانبول

 

دسترسی به جمعه بازار فیندیک‌زاده استانبول هم خیلی راحت است. در ایستگاه تراموای چاپا پیاده شوید و تنها چند متر قدم بزنید تا به جمعه‌بازار برسید. تنوع پوشاک و کیف و کفش‌های مرغوب ترکی در جمعه بازار فوق‌العاده است. تورهای استانبول قیمت ارزان و لحظه اخری و آفرهای ویژه تور استانبول را در سایت ببینید.

بازارگردی در تفلیس

 

یکی از جذابیت های سفر با تور گرجستان و تفلیس گشت و گذار در بازارهای این شهر است، بدون شک شما هم خواندن بازار گردی یک گردشگر که در اینجا برایتان آوردیم برای سرک کشیدن به این بازار وسوسه می شوید. با الی گشت همراه باشید تا پای صحبت این مسافر و تجربه های او از بازار تفلیس بنشینیم.

 

مرغ‌های زرد با پاهای فلس مانندی که به‌سوی آسمان بالا رفته‌اند، اولین منظره‌ای است که ورود ما را به بازار میوه و تره ‌بار تفلیس خوش‌آمد می‌گویند. این مرغ‌ها شبیه به پویانمایی‌های ساخته‌شده توسط نیک پارک هست و رنگ طلایی آن‌ها به‌واسطه درخشش نارنجی ‌رنگ مرموزی که از سرپوش‌های پلاستیکی استفاده شده در سقف دکان‌ها به وجود آمده‌اند. دیدن بازار همواره راه مناسبی برای شناختن یک محیط است و محتوای این دکان‌ها، داستان‌های فراوانی را برای روایت در خود دارند.  سعی کنید حتی پلک نزنید زیرا ممکن است در همان زمان کوتاه نیز چیزی را از دست بدهید. من به ‌شخصه نمی‌توانستم لبخند را از لبانم دور کنم. سبزی‌ها بسیار تازه و سبز به نظر می‌رسیدند ولی با توجه به این‌که هنوز در اوایل فصل رشد گیاهان بودیم، مقدار آن‌ها فراوان نبود. سیب‌ها از سرمای زمستان چروک ‌خورده بودند و اجناس وارداتی چندانی در بازار مشاهده نمی‌شود.

 

 

سبزی‌های ترشی شده نشان می‌دادند که مردم در طول دوران شخم زدن و کاشت گیاهان در زمین به چه منابعی متکی هستند. دکان‌ها، بسته‌های محصولاتی مانند قهوه، چای و قوطی‌ها را عرضه می‌کردند که هر یک از آن‌ها یک برچسب قیمت داشتند تا مردمی که به برای خرید به بازار می‌آیند بتوانند حساب پول خود را داشته باشند. بطری‌های سس و مواد نگه ‌دارنده نیز در شیشه‌های بازیافتی نگه‌ داشته می‌شدند و سس آلو هم در بطری‌های نوشابه نگهداری می‌شد. حتی عسلی که از این بازار خریدم نیز در یک بطری قدیمی ترشی ریخته شده بود. ماهی‌های خشک ‌شده و ماهی‌های زنده و تازه داخل مخزن آب نیز در این بازار وجود داشتند ولی تحت ‌الشعاع قصابی‌های این بازار قرار داشتند. مردم این منطقه هر وعده را از صفرتا صد خودشان می‌پزند و به همین دلیل نیز هر لقمه‌ای از غذا برای آن‌ها حکم یک جایزه را دارد.

تنها چند ساعت پس از این‌که از هواپیما بیرون آمده و وارد گرجستان شده بودم، به بازار میوه و تره ‌بار تفلیس سری زدم، جایی که از وقتی از وجود آن آگاه شده بودم، مشتاقانه منتظر گردش در آن بودم.

ادویه‌هایی که به شکل هرم گونه‌ای بر روی ‌هم قرارگرفته بودند و نوارهای چورچکلا (churchkhela)  نیز راهروهای این بازار را درست مانند تزئینات مهمانی‌ها زیبا کرده بودند. درست وقتی‌که با ایما و اشاره شروع به تلاش برای خرید ادویه کردیم، صدای داد وبیداد بلند و پیاپی شروع به پیچیدن در بازار کرد. دو زن دکان ‌دار از مغازه خود بیرون آمده بودند و فرد ناراضی در حال داد زدن بر سر دیگری بود؛ این شرایط برای چند دقیقه ادامه داشت و سرانجام همه ‌چیز آرام گرفت.

فروشنده های محلی

 

برخی از افراد ما را تشویق می‌کردند که از آن‌ها عکس بگیریم ولی بقیه افراد بسیار خجالتی بودند و اگر دوربین ما به سمت آن‌ها بود، سعی می‌کردند از زاویه دید دوربین عبور نکنند. گرجستانی‌ها انسان‌های خونگرمی هستند ولی جنبه سنتی‌ نیز در آن‌ها وجود داشت و به نظر نمی‌رسید که کسی در میان آن‌ها جاه‌ طلب و زورگو باشد. ما مسیر خود را در از مقابل دکه‌های سخت ‌افزار فروشی ادامه دادیم تا به یک سالن کم ‌نور رسیدیم که در آن قالب‌های پنیر گرد بر روی سه ‌پایه‌هایی قرار داشتند و در سمت دیگر نیز تکه‌های گوشت و لاشه ذبح ‌شده بر روی طناب آویزان بودند.

در ادامه به یک نانوایی بسیار شلوغ و کوچک رسیدیم که در آن فردی در یک تنور گلی یا tome، مشغول پختن  شوتاپوری (shotapuri یا chotapuri) به روش سنتی بود و نان‌های داغ را به‌سرعت بر روی سکوی چوبی مقابل خود قرار می‌داد. مردم ضلع مخالف تنور نیز انواع دیگری از نان که همگی لبه‌هایی چین ‌خورده داشتند، به مشتریان می‌فروختند ولی به‌محض این‌که دوربینم را به سمت آن‌ها گرفتم، درست مثل مجسمه‌های داخل ساعت‌های قدیمی، از دید من غیب شدند.

خوراکی های رنگارنگ

 

بازار تفلیس

برای دیدن از دیگر مراکز مواد غذایی به ‌سوی بازار میوه و تره ‌بار اصلی تفلیس در نزدیکی دیدوبه (Didube) قرار دارد بروید. سایر قیمتهای مناسب تور لحظه آخری و همچنین تور گرجستان ارزان قیمت و لحظه آخری و هتلهای قیمت مناسب گرجستان را از دست ندهید.

مراکز خرید مواد غذایی در تفلیس

 

نانوایی‌هایی که خاچاپوری یا نان پنیری (بیش از چهل نوع مختلف از این نان وجود دارد) را می‌فروشند، در زیرزمین‌های هر خیابانی یافت می‌شوند. فروشگاه‌های کوچک نیز نوارهای خاچاپوری و سبزی‌ها را می‌فروشند. بانوان همیشه در فروشگاه‌های بخش قدیمی شهر تفلیس در صف خرید پنیر هستند. من در بخش قدیمی تفلیس به سراغ خاچاپوری تخم ‌مرغ و پنیر رفتم. علیرغم این‌که این نان در مایکروفر گرم شده بود، بازهم بسیار نرم و خوش ‌طعم و نمکین بود. طعم رضایت ‌بخش پنیر و گرمای آن نیز درون خمیر دو برابر می‌شد.


این صفحه را به اشتراک بگذارید