در وسایل و تجهیزات خانه تعداد بازدید 1431

چگونه خود را از دست وسایل اضافی راحت کنیم؟

نویسنده: سنگریز

 خوب دیگه وقت آن شده که خودتان را از دست وسایل اضافی خانه راحت کنید.خیلی از ماها سالهاست وسایلی را در خانه نگهداری می کنیم که از آنها هیچگونه استفاده ای نمی کنیم.وجود این وسایل اضافی در خانه علاوه بر اینکه باعث دردسر ، اشغال فضای خانه و مشکلات حمل و جا به جایی می شود ، همیشه باعث عصبانیت و عذاب شما می شوند.

یکی از کارهایی که در آن همیشه تصمیم گیری سخت است ، این است که انتخاب کنیم چه وسیله ای اضافی است و باید از شر آن خلاص شد.شاید یکی از جملات معروفی که افراد زیاد شنیده باشند "هر چیزی خار آید ، روزی به کار آید" است.اما یک وسیله که مدت های طولانی است در انباری خانه ، پارکینگ و کمد افتاده و بلا استفاده است ، در آینده چه کمکی قرار است برای ما انجام دهد. یا این را در نظر بگیرید یک وسیله دست دوم را نگهداری می کند که نمونه جدید آن را خریداری کردید.

برای مثال فرض کنید شما یک شیر آب جدید خریدید و آن را با شیر کهنه عوض کردید ولی با فکر می کنید ممکن است این شیر جایی بدرد بخوره یا تعمیرش می کنید تا بعدا مجبور نشوید برای نمونه جدید آن هزینه پرداخت کنید.

مثال فوق تنها گوشه ای از دلایل افراد برای نگهداری لوازم دست دوم و قدیمی است و در ادامه نکاتی بیان می شود تا افراد راحتتر وسایلی را که به آن احتیاج ندارند ، انتخاب کنند.

 

  • جدا سازی وسایل کاربردی از خاطره انگیز

 

خیلی از افراد بعضی از وسایلی را که از بچگی خریدن یا به آنها هدیه دادن را نگهداری می کنند.فرض کنید هنگامی بچه بودید برایتان لباس کاراکتر مورد علاقه تان را خریدند ، یا کتاب های قصه قدیمی تان را نگه داشتید ، اولین کفش ورزشی خود که با آن گل زدید یا تی شرت تیم مورد علاقه تان را نگه داشتید و خیلی از وسایل دیگری را که برای شما یادآور خاطرات گذشته است. اگر بخواهیم مساحت خانه های امروزی را به نسبت گذشته در نظر بگیریم ، امروزه خانه ها کوچکتر شده اند و فضاهای انباری به بزرگی گذشته نیست.حال شما این را در نظر بگیرید با تمام وسایل اضافی که این چند سال جمع آوری کردید که شاید در سال فقط چند دقیقه به آنها سر بزنید یا به کل در گوشه انباری و در یک کارتن دارد خاک می خورد.با همه مطالب فکرکنید چه می شود که همه افراد خانواده بخواهند این همه وسایل اضافی را نگهداری کنند.آیا فضای کافی برای انبار کردن این وسایل وجود دارد و چه کسی می خواهد این همه وسایل را جا به جا کند؟

 

حال باید چه کار کرد؟

 

خوب برای این کار ، ابتدا یک قلم و کاغذ آماده کنید و تمام وسایل خود را در یک فضای بزرگتر پهن کنید.یک لیست از تمام وسایل خود تهیه کنید و نام آنها را در آن یادداشت کنید.

در ادامه سه تا دسته بندی به نام های ضروری ، عادی و کم اهمیت درست کنید و هر وسیله را از لحاظ اهمیت در این دسته بندی ها قرار دهید. در ادامه ارزش مادی هر وسیله را در جلوی آن یادداشت کنید.شاید یک سماور قدیمی اهمیت چندانی نداشته باشد ولی ممکن است ارزش بالایی داشته باشد.

سپس می توانید وسایلی را که از اهمیت کمی برخودار است و ارزش مادی چندانی ندارد ، به دور بریزید.

 

  • لوازم مصرفی با تاریخ مصرف

 

یکسری از لوازم و وسایل که در خانه نگهداری می شوند دارای یک تاریخ استفاده یا انقضاء هستند .البته باید این را هم باید در نظر گرفت که دیگر مانند قدیم یک وسیله برای مدت طولانی تولید نمی شود و هرساله دستگاهها و لوازم جدید با استانداردهای جدید تولید می شود تا بتوانند انرژی کمتری مصرف کنند و با محیط زیست سازگارتر باشند. پس اگر وسیله ای را خریده اید ولی از آن استفاده نکرده اید و تاریخ مصرف آن تمام شده یا رو به پایان است ، آن را به دور بیاندازید.

 

  • داروها

 

خیلی از ماها در خانه دارای یک داروخانه شخصی هستیم و هر دارویی را که به دلایل مختلف اضافه آمده و استفاده نشده در یک جعبه نگهداری می کنیم و هر وقت احساس مریضی می کنیم در آن را باز می کنیم و یک قرص می خوریم.این کار علاوه بر اینکه غلط است ممکن است ضرر هم داشته باشد.همه ی داروها دارای تاریخ مصرف هستند که بر روی جعبه آن نوشته شده است و استفاده از دارو تاریخ گذشته می تواند خطرناک یا تاثیری نداشته باشد.این را باید بدانید نگهداری دارو در خانه می تواند برای افرادی که در خانه بچه کوچک دارند خطرناک باشد و در صورتی که آنها از این داروها به اشتباه بخورند ممکن است دچار مسمومیت شوند. اما داروها به دلیل مواد به کار رفته در آنها ریختن آن در فاظلاب خانه و از بین بردن غیر اصولی آنها می تواند برای محیط زیست خطرناک باشد.

 

حال باید چه کنیم؟

 

اگر داروهایی در خانه دارید که هنوز هم از تاریخ مصرف آن مانده است به خصوص داروهای مسکن و مخدر حتما آن ها را به مراکز خدمات درمانی ، داروخانه ها و بهزیستی بدهید.

کرم ها و محلول های ضد عفونی که تاریخ آن ها گذشته هستند دیگر خاصیت ندارد و باید به دور ریخته شوند.

 

  • وسایل اضافی آشپزخانه

 

لوازم پلاستیکی یکبار مصرف:اگر در خانه از ظروف ، قاشق و چنگال فلزی و چینی برای خوردن غذا استفاده می کنید و کمتر به مسافرت می روید ، سعی کنید این ظروف را جمع آوری و به دور بریزید.

نکته:امروزه که حفاظت از محیط زیست بیش گذشته اهمیت پیدا کرده سعی کنید برای خرید های خود مانند نان یا شیر و غیره ... از یک پارچه یا دبه برای خرید استفاده کنید تا تولید پلاستیک کمتر شود.

استفاده از ظروف مخصوص برای ریختن مواد و ادویه ها:برای شکر ، قند ، ادویه ها و طعم دهنده های غذا از ظروف مخصوص استفاده کنید و تمام بسته بندی این مواد را در سطل آشغال بیندازید.

نکته:سعی کنید غذاهایی که بیش چند روز در یخچال است و از آن استفاده نکرده اید ، دور بریزید.

وسایل و ظروف آشپزخانه که دیگر استفاده نمی کنیم:خیلی از افراد وسیله یا ظروفی را برای آشپزخانه یا آشپزی می خرند و بعد از چند بار استفاده به کنار می گذارند و از آن دیگر استفاده نمی کنند. پس سعی کنید این وسایل را به افرادی که نیاز دارند بدهید یا بفروشید.

کاغذها و تراکت های تبلیغاتی:خیلی از ماها در هنگامی که می خواهیم در خانه را باز کنیم با تراکت های تبلیغاتی لای در مواجه می شویم یا ممکن است در بسته های خرید ما چند تا از آنها باشد.آنها را جمع آوری و به سطل آشغالی بریزید.

دوریختن طعم دهنده ها ، ادویه ها و شکر:اگر شما از این مواد در آشپزخانه خود نگهداری می کنید ولی تاریخ مصرف آنها گذشته است آنها را به دور بیاندازید.

یکسری لوازم دیگر در آشپزخانه مانند ظرف ها و بطری های نوشابه ، شیر ، سس ، آب ، ظروف نگهداری بدون درب ، دبه و سطل ماست و غیره داریم که دیگر از آنها استفاده نمی کنیم یا تعداد آنها زیاد است که می توانید آنها را دور بریزید یا به لبنیاتی ها بدهید.

 

بیشتر بدانید:روش فروش مناسب لوازم دست دوم

 

  • لوازم اضافه اتاق خواب و مطالعه

 

سعی کنید مجلات ، روزنامه ها ، خودکارهایی که دیگر استفاده نمی کنید یا تمام شده اند ، وسایل و کارتن لوازمی که خریده اید ، تقویم های قدیمی ، کاغذهایی که از قبل چاپ کرده اید و دیگر از آن استفاده نمی کنید ، کاغذهای باطله ، رسیدهای خرید قدیمی که دیگر به درد نمی خورند ، کاغذ های کادو به درد نخور ، کابل های که دیگر خراب شده اند ، لوازم اضافه کامپیوتر خراب که دیگر کار نمی کنند و غیره را در یک کارتن جمع آوری کنید و به دور بریزید.

 

  • کمد

 

خیلی از ماها در کمد خود وسایلی را نگهداری می کنیم که گاها هیچ استفاده ای از آنها نمی کنیم. از این لوازم می توان به لباس های قدیمی ، لنگه های جوراب پاره ، کیف های قدیمی ، شال ، کلاه ، عینک ، حوله های کهنه ، کفش ها و غیره اشاره کرد که دیگر استفاده ای ندارند و می توان آنها را به کسانی که محتاج هستند داد.

خیلی از لوازم در خانه از جمله کارتن و جعبه وسایل ، لباس و کفش قدیمی ، لوازم کامپیوتر ، مجلات و کتاب ، صندلی شکسته ، اسباب بازی و غیره.... وجود دارد که دیگر استفاده نمی شود و می توانید آنها را جمع و از شر آن خلاص شوید.

 

با لوازم اضافی چه کنیم؟

 

امروزه به دلیل اهمیت پیدا کردن محیط زیست ، بیشتر وسایل بازیافت می شود تا در چرخه صنعت دوباره به کار گرفته شود. پس می توان نتیجه گرفت دور ریختن وسایل مانند قدیم تنها راه برای خلاص شدن وسایل نیست و اکنون وسایل ارزش مادی پیدا کرده اند.

  • نیازمندیها آنلاین یکی از راههایی که می توانید از دست لوازم دست دوم خود خلاص شوید ، سایت ها و اپلیکیشن هایی هستند که به شما اجازه ثبت آگهی رایگان می دهند. ممکن است شما یک دوچرخه یا یک کتاب قدیمی داشته باشید که استفاده نمی کنید ، می توانید چند تا عکس از آنها بگیرید و آنها را به فروش بگذارید و یک پولی هم در بیارید.
  • فروش لوازم خود به وانتی ها که تقریبا هر چیزی که ارزش داشته باشد و بتوانند آن را به پول تبدیل کنند می خرند و معمولا با یک بلندگو در حال اعلام آمادگی برای خرید وسایل اضافی شما هستند.
  • مراجعه به سمساری یا تماس با آنها تا بیایند و تمام وسایلی که از لحاظ آنها ارزش دارند از شما به خرند البته آنها قیمت خود را دارند.
  • پیشنهاد به دوستان و اقوام و کسانی که فکر می کنید این وسایل به درد آنها می خورد.


این صفحه را به اشتراک بگذارید