رپرتاژ آگهی : زندگی نامه مهدی رحمتی
نویسنده: مهدی جعفری
نام :سید مهدی
نام خانوادگی :رحمتی اسکویی
تاریخ تولد :14 بهمن 1361
پست :دروازه بان
شماره پیراهن :1
باشگاه کنونی :استقلال تهران
سید مهدی رحمتی دروازه بان مشهور تهرانی می باشد که به خاطر بازی های خود در تیم ملی فوتبال ایران و هم چنین تیم استقلال شناخته شده است. عده ی زیادی اعتقاد دارند که اگر مهدی رحمتی آن گونه از تیم ملی خداحافظی نمی کرد، می توانست رکورد بازی در تیم ملی فوتبال را بشکند؛ با این حال او از تیم ملی با حاشیه های بسیار زیادی کناره گیری کرد و بعدها حتی با وجود عذرخواهی های پیاپی از کارلوس کیروش به تیم ملی دعوت نشد.
سید مهدی رحمتی که یکی از پر افتخارترین و معروف ترین بازیکنان لیگ برتر می باشد، تاکنون با تیم های مختلفی موفق به دستیابی قهرمانی لیگ برتر شده است و به همراه تیم استقلال در نیمه نهایی لیگ قهرمانان آسیا نیز به میدان رفته است.
دوستان عزیز سایت پرورش افکار در این مقاله قصد داریم به اتفاق یکدیگر به زندگی نامه سید مهدی رحمتی این بازیکن گرانقدر و پرافتخار تیم ملی کشورمان بپردازیم.
دوران کودکی و نوجوانی
سید مهدی رحمتی در تاریخ ۱۴ بهمن ۱۳۶۱ در شهر تهران متولد شد. او کار خود در فوتبال کشور را از همان سنین نوجوانی شروع کرد و در حالی که تنها کمتر از ۱۳ سال سن داشت، با امضای قراردادی به عضویت تیم نوجوانان پاس در آمد و تا سال ۱۳۷۶ در ترکیب این تیم در لیگ نوجوانان به میدان رفت.
پس از پاس به تیم دخانیات رفت و مدتی بعد به فجر سپاسی شیراز که یکی از تیم های بازیکن ساز کشور است پیوست. در حقیقت این فجر سپاسی بود که مهدی رحمتی را در فوتبال کشور شناخته شده کرد. رحمتی ۴ فصل حضور را در فجرِ غلام حسین پیروانی سپری کرد و پس از آن به تیم های بزرگ تری منتقل شد.
آغاز فعالیت حرفه ای
سید مهدی رحمتی پس از عملکرد بسیار خوبی که از خود در باشگاه فجر نشان داد، مورد توجه تیم سپاهان اصفهان قرار گرفت. او قراردادی یک ساله را با این تیم به امضا رساند و درون دروازه این تیم قرار گرفت. رحمتی در مجموع ۲۹ بازی را برای سپاهان به میدان رفت و بعد از آن مثل خیلی دیگر از بازیکنان آن دوره که بایستی برای دیده شدن به یکی از تیم های استقلال یا پرسپولیس می رفتند، استقلال را انتخاب کرد و دو فصل پیاپی در این تیم حضور داشت.
با این وجود رحمتی در این دو سال ذخیره ی وحید طالبلو بود و فرصت بازی چندانی پیدا نکرد و به همین دلیل هم از این تیم جدا شد. البته در همین دوره توسط برانکو ایوانکویچ به تیم ملی ایران هم دعوت شد و در چند مسابقه به میدان رفت؛ اما رحمتی ترجیح داد به تیمی برود که در آن فرصت بازی کردن داشته باشد.
مس کرمان مقصد بعدی سید مهدی رحمتی بود که از قضا به خوبی هم برای او سپری شد. دوران حضور رحمتی در مس یکی از بهترین دوره های دورازه بانی او بود و او در دو فصل در ۶۵ بازی برای این تیم بازی کرد. با این حال در تیم ملی باز هم شانس با او یار نبود، چرا که حسن رودباریان در آن زمان دوران اوج خود را سپری می کرد و در جام ملت های آسیا سال ۲۰۰۷ باز هم رحمتی روی نیمکت تیم ملی نشست.
نتیجه نگرفتن امیر قلعه نویی سبب کنار گذاشته شدن او از تیم ملی ایران شد. پس از قلعه نویی مربیان زیادی هدایت تیم را به عهده گرفتند، که از مهم ترین آن ها می توان به علی دایی و افشین قطبی اشاره کرد. سید مهدی رحمتی در تیم هر دو مربی دروازه بان اول بود. رحمتی پس از مس کرمان به سپاهان اصفهان بازگشت و با این تیم دوران خوبی را سپری کرد. در همین سپاهان هم بود که توانست خودش را به سرمربی تیم ملی ثابت کند و در ترکیب اصلی تیم ملی جای بگیرد.
بازی های مقدماتی جام جهانی ۲۰۱۰ و پس از آن جام ملت های ۲۰۱۱ قطر مهم ترین تورنمنت های سید مهدی رحمتی بودند که در هیچ کدام، آن طور که انتظار می رفت خودش را نشان نداد. او در بازی رفت تیم ملی ایران در مقدماتی جام جهانی ۲۰۱۰ با یک دفع بد توپ را جلوی پارک جی سونگ انداخت و باعث شد نتیجه ی آن مسابقه به مساوی برسد و در بازی برگشت نیز باز هم یک گل بچه گانه از پارک جی سونگ دریافت کرد و در نهایت نتوانست باعث صعود ایران به جام جهانی ۲۰۱۰ شود.
رحمتی در بخش بازی های باشگاهی نیز با پیشنهاد مالی بسیار خوب باشگاه استقلال مواجه شد و به این تیم منتقل شد و سه فصل پیاپی به همراه این تیم به موفقیت های زیادی دست پیدا کرد. در سال ۹۳ به دلیل مشکلاتی که مربی تیم استقلال داشت به پیکان رفت، اما پس از یک فصل حضور در این تیم باز هم به استقلال بازگشت و تا به اینجا دروازه بان اصلی این تیم می باشد و با این که رقیب آماده و جوانی چون سید حسین حسینی دارد، موفق شده است که وینفرد شفر را متقاعد کند تا او را به عنوان دروازه بان اصلی خود انتخاب نماید.
افتخارات ورزشی
جوایز وافتخارات در سطح باشگاهی
قهرمانی جام حذفی ایران به همراهی باشگاه فجر شهید سپاسی شیراز
مقام سومی لیگ برتر ایران به همراهی باشگاه فجر سپاسی شیراز
مقام قهرمانی لیگ برتر ایران به همراهی باشگاه استقلال تهران
مقام سومی لیگ برتر ایران به همراهی باشگاه استقلال تهران
مقام سومی لیگ برتر ایران به همراهی باشگاه مس کرمان
مقام قهرمانی لیگ برتر ایران به همراهی باشگاه سپاهان اصفهان در سال 88
مقام قهرمانی لیگ برتر ایران به همراهی باشگاه سپاهان اصفهان در سال 89
مقام قهرمانی جام حذفی ایران به همراهی باشگاه استقلال تهران در سال 90
سومی در لیگ برتر فوتبال ایران ۹۱-۹۰ به همراه تیم استقلال تهران
قهرمانی در لیگ برتر فوتبال ایران ۹۲-۹۱ به همراه تیم استقلال تهران
جوایز وافتخارات در سطح ملی
قهرمانی بازیهای آسیایی بوسان کره جنوبی 2002
قهرمانی جام ال . جی ایران
قهرمانی جام سایوان ایران
قهرمانی جام ال . جی سوریه
مقام سومی جام ملتهای آسیا 2004 چین
بهترین دروازه بان اسیا در سال ۲۰۱۰
دومین دروازه بان بر تر اسیا در سال ۲۰۱۳
بهترین دروازه بان لیگ فوتبال ایران۹۱-۹۰
بهرتین دروازه بان لیگ فوتبال ایران ۹۲-۹۱
رکورد کلین شیت تاریخ فوتبال ایران ۹۲-۹۱ جدیدترین اخبار استقلال را در آبشار 24 دنبال کنید .