رپرتاژ آگهی : اگر می خواهید به ارمنستان سفر کنید بخوانید
در چه فصلی به ارمنستان برویم؟
اینکه در ارمنستان و تور ارمنستان چه کاری انجام دهید کاملا بستگی به فصل و هدفتان از سفر به این کشور دارد. این نکته را حتما در نظر داشته باشید که تابستان های ارمنستان به خصوص در پایتخت گرم و نسبتا خشک است. متوسط دمای هوا حدود ۲۸ تا ۳۵ درجه سانتی گراد است و روزهای کمی پیش می آید که بارانی باشد پس برای این روزهای گرم، لباس خنک همراه داشته باشد. با این حال اگر خیال دارید تا سفری تابستانی به شهرهای حومه ارمنستان داشته باشید باید بدانید که دمای این شهرها از پایتخت کمتر است و مخصوصا در هنگام شب لباس گرم از ضروریات است! زمستان های ارمنستان در هر شهر به یک شکل است ایروان با اینکه زمستان های چندان سردی ندارد اما در بعضی از روزها هم برفی است. دمای هوا در زمستان ها بین ۲ تا منفی ۱۰ درجه است اما در شهرهای اطراف و ریزورت های اسکی هوا به مراتب سردتر می شود پس در روزهای زمستان بدون لباس گرم یک دقیقه هم نمی توانید در ارمنستان دوام بیاورید. یکی از بهترین زمان سفر به این کشور اوایل پاییز است هوا کاملا ملایم، گرم ولذت بخش شده و روزهای بارانی هم هنوز از راه نرسیده است. بهار، آب و هوایی کاملا متغیر دارد به طوری که هوای صاف یک دفعه بارانی می شود پس لباس مناسب داشته باشید تا غافلگیر نشوید.
از کجا دیدن کنیم؟
اگر عاشق جاذبه های فرهنگی هستید ارمنستان کشوری عالی ست. تعجبی ندارد که کشوری با ۳۵۰۰ سال تاریخ و پیشینه جاذبه های منحصربفرد تاریخی و فرهنگی داشته باشد برای همین هم هست که بعضی ها به ارمنستان «موزه ای در زیر آسمان آبی» می گویند. کلیساها از مهمترین بناهای تاریخی این کشور هستند و در آن ها از معماری حیرت آوری استفاده شده است. هر کدام از کلیساهای معروف ارمنستان به خاطر یک چیز محبوب شده اند: کلیسای خور ویراپ به خاطر چشم انداز نفسگیر کوه آرارات، کلیسای گغارت به خاطر معماری سنگی حیرت آور، کلیسای تاتو (Tatev) به خاطر اینکه یکی از بهترین نمونه های کلیسای قرون وسطایی است، کلیسای هاقپات و ساناهین به خاطر اینکه در لیست میراث چهانی یونسکو هستند و کلیسای جامع اچمیادزین به خاطر اینکه مرکز مذهبی همه مردم ارمنستان است.
کلیسای هاقپات
ارمنستان نه فقط با شاهکارهای معماری بلکه با زیبایی های منحصربفرد طبیعی هم شما را حیرت زده می کند: اگر می خواهید آرامش طبیعت را جذب کنید و در هماهنگی کامل با طبیعت باشید پیشنهاد می کنیم اول از همه به دریاچه لاجوردی سوان بروید، دریاچه ای که آنقدر جذاب است که هیچ وقت نمی توانید بی تفاوت از کنارش رد شوید. دریاچه سوان یکی از مرتفع ترین دریاچه های آب شیرین دنیا و بزرگ ترین دریاچه قفقاز است. امکان ندارد تا این دریاچه بروید و چشم اندازهای خیره کننده اطرافش را تحسین نکنید؛ تپه هایی پوشیده از جنگل های سرسبز، صخره های سنگی و علفزارهایی که آدم را یاد چمنزارهای آلپ می اندازند. این اصلا تصادفی نیست که گردشگرانی که به ارمنستان می روند هیچ وقت دریاچه حیرت آور و فراموش نشدنی سوان را از دست نمی دهند. اگر دریا و ساحل را دوست دارید بازدید از این دریاچه برایتان بهترین انتخاب است در اینجا می توانید شنا کنید و با بازی های هیجان انگیز لحظات خوبی را بگذرانید. شاید هم دلتان بخواهد در طبیعت بنشینید و به سلامتی روح و جسم فکر کنید در این صورت بهترین انتخاب شهر «جرموک» است، شهر چشمه های آب معدنی.
دریاچه سوان
سفر به ارمنستان و تور ارمنستان بدون گشت و گذار در شهر باستانی ایروان کامل نمی شود شهری که پر از معماری منحربفرد، کافه های خوش ساخت و موزه های فرهنگی است. به مرکز شهر ایروان بروید و از میدان جمهوری،خانه اپرا و خیابان مدرن شمالی دیدن کنید. یادتان باشد حتما به یک رستوران بروید و غذاهای ملی ای مثل دلمه، خوروواتس (کباب ارمنی) و هاریسا سفارش دهید.
چه کارهایی انجام دهیم؟
تا به حال به ارمنستان به چشم یک مقصد ماجراجویانه نگاه کرده اید؟ ارمنستان با کوهستان هایی که دارد یکی از بهترین جاها برای تفریحات هیجان انگیزی مثل پاراگلایدر، کوهنوردی، اسکی، اسنو بورد، صخره نوردی و طبیعت گردی است. یکی از محبوب ترین شهرهای ارمنستان برای اسکی شهر به گزارش سفر باتو ، تساغکادزور است که هم پیست های مناسبی دارد و هم تجهیزات خوب و کاملی. برای پاراگلایدر به روستای کوچک Covagyugh در نزدیکی دریاچه سوان و کوه هاتیس بروید اینجا آنقدر خوب است که تورهای پاراگلایدر به ارمنستان را روز به روز محبوب تر می کند. برای کوهنوردی نظرتان با بلندترین کوه ارمنستان چیست؟ کوه آراگاتس با ارتفاع ۴۰۹۰ .
نکاتی که در سفر به ارمنستان باید رعایت کرد
- تا میتوانید شب هنگام در ارمنستان تردد نکنید. به هیچ وجه کیف پول و اموال شخصی را در مجامع عمومی به شکل علنی آشکار نکنید.
- اغلب اوقات به محض وارد شدن به این کشور، تعداد زیادی خود را به عنوان مترجم، هتل دار و یا لیدر معرفی میکنند که به دنبال اعتماد کردن به این اشخاص نباشید.
- در این کشور آگاهیهایی به چشم میخورند که میتوانید در صورت بروز هر گونه مشکلی به آنها رجوع کنید و جواب بگیرید.
- در ارمنستان تقریبا رخ دادن کارهای جعلی زیاد میباشند در نتیجه به پستهای الکترونیکی که از سوی ساکنان این کشور برای شما ارسال میشود توجه نکنید.
- به هیچ وجه داروی کدئین دار به همراه خود نداشته باشید، چون در برخی از کشورها از جمله این همسایهی شمالی کشورمان، این داروها مخدر به شمار میروند و مجازات به همراه دارند.
- رانندگان معتبر در ارمنستان و هر کشور دیگری بایستی مجوز IDP در اختیار داشته باشند.
- اگر مورد سرقت و آسیب شدید قرار گرفتید میتوانید به پلیس محلی علاوه بر آگاهیهای ایرانی رجوع کنید.
- حتما مدارک شخصی خود را همانند با گذرنامه ، کارت ملی و غیره در اماکن امنی نظیر گوشی، تبلت یا لپ تاپ داشته باشید.
- براساس اصلی که در هر کشور وجود دارد باید قوانین و مقررات کشور ارمنستان را به دنبال ورود به این کشور رعایت کنید.
- پیش از سفر به ارمنستان، با توجه به وضعیت روحی و سلامتی خود، مواردی نظیر آب و هوا را بررسی کنید.
- به منظور رزرو هتل و محلهای اقامتی از رابطهای معتبر و با تجربه استفاده کنید تا به مشکل بر نخورید.
- به دنبال ترک هتل مدارک خود را به همراه داشته باشید که نشان از هویت شما داشته باشند.
- در تمامی طول سفر کارت شناسایی عکس داری به همراه داشته باشید که نشان دهنده هویت ایرانی شما باشد.
- آدرس دقیق هتلی که در آن اقامت دارید را همیشه به همراه خود داشته باشید، میتوانید برای این منظور از هتل کارت اطلاعاتیشان را بگیرید.
- کرایهی تاکسی در این کشور برپایهی مسیر متغیر میباشند و بر حسب درام محاسبه میشود. در پایان امیدواریم که با توجه به این نکات قدمی صحیح در جهت تامین سلامت شما در سفر به ارمنستان شما برداشته باشیم و توجه داشته باشید ارمنستان نیز نظیر هر کشور خارجی دیگر بیگانه به شمار میرود و با آنکه همسایهی ایران است بهتر است از تور برای مسافرت به این کشور استفاده کنید تا اینکه مسافرت با خودروی شخصی را ترجیح دهید.